Lassan a fesztivál időszak közepénél járunk, de azért még számos esemény közül választhatunk. A pakolás számunkra mindig egy dilemma, hogy mit vigyünk magunkkal, és mit hagyjunk inkább otthon. Összeszedtük nektek a számunkra legfontosabb 5+1 dolgot ami nélkül nem szívesen megyünk el egy fesztiválra.

1. Mindenre felkészítő időjárás csomag

Mint azt Ti is észrevehettétek az időjárás ezen a nyáron elég szeszélyes. Ha szeretnétek mindenre felkészülni, jobb ha megtalálható a bőröndötökben egy tubus naptej, egy pár gumicsizma és egy esőkabát. (+ Egy fürdőruha is, ha tóhoz közeli helyen fesztiváloztok.)

2.Szúnyog- és kullancs riasztó

A vérszívók az ellenségeink, és most nem a vámpírokra gondolunk. Azt ajánljuk, legyen nálatok mindig egy szúnyog- és kullancs riasztó spray vagy krém, ha a vámpíroktól is meg akartok szabadulni, akkor fokhagyma is.

3.Powerbank és töltő

Mindenkinek van egy barátja akinél mindig ott lapul valahol a táska mélyén a töltő és a powerbank. Ez általában Én vagyok. De sajnos én nem lehetek mindig veletek, így jobban jártok ha mindenki becsomagolja  a sajátját, mert a fesztiválokon van több töltési pont, de ha az utolsó koncert után támolygunk vissza a sátrunkhoz, reménykedve, hogy az 1 órája eltűnt haverunk már ott vár minket és ekkor merül le a mobilunk, akkor nem jó móka a töltési ponthoz “kötve” lenni.

4.Hideg élelem és víz

A fesztivál kaja nem éppen a legolcsóbb így ha nem szeretnénk több ezret költeni a napi étkezésre a jelentős alkohol mennyiség mellett, akkor érdemes magunkkal némi hideg élelmet vinni. Fontos, hogy ne legyen romlandó nálatok. Nálunk tipikus fesztivál kaja a májkrém.  Bár nem mondom, hogy a fesztivál végére nincs már undorunk tőle, de egyszer kétszer belefér és semmiképpen sem ajánljunk, hogy éhgyomorra fogyasszatok alkoholt.

5. Zseblámpa

A zseblámpa nem csak a sátorban való világításhoz fontos amikor hajnalban vissza tántorgunk a sátorhoz és keressük a takarót, vagy az alvós ruhánkat,  hanem a kempingben a sátorhoz jutáshoz is. Egyrészt, hogy ne valaki más sátrába menjünk be, vagy éppen ne essünk el az úton egy sátor kikötő madzagjában. (Bár azt hiszem, nálam egy reflektor is kevés, hogy ezt elkerüljem.)

TIPP: A sátrad könnyebb megtalálása érdekében tegyetek rá egy ismertető jelet, kendőt, törölközőt, stb.

+1 Sátor és fesztiváljegy, avagy a fejeteket se hagyjátok otthon

Nem tudjuk, hogy ezt mennyire kell ragoznunk, de jegy nélkül nem fognak titeket beengedni a fesztivál területére és nem ajánljuk, hogy a jegyet másod kézből vegyétek…idén már

A sátor sem árt, ha nem a sárban és szemétben szeretnétek aludni, vagy esetleg a pályaudvaron..kivéve persze, ha egy közeli szállóban foglaltatok magatoknak szobát. (Ez esetben irigykedünk.) Manaőság már kapható 2 mp sátor aminek mind tudjuk, hogy az összerakása legalább 10x annyi idő, úgy hogy itt egy kis segítség az összerakáshoz.

Fesztiválok júluisban:

VéNégy fesztivál: 2017.07.05-2017.07.09 További információk itt

Balaton Sound: 2017.07.05-2017.07.09 További információk itt

Efott: 2017.07.11-2017.07.16 További infók itt

Túlélési Tippek fesztiválozóknak

Category: 5 PERC A GANGON
0
1251 views

Join the discussion

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.