A nyári szünet után kissé elhúzódott a visszatérésünk mert kisebb nagyobb átalakításon esett át az Interjúsarok. Most már itt Facebookon érhettek el minket. Az első beszélgető partnerünk a Skye|Ross zenekarból Skye Edwards. A zenekar vasárnap (2016.11.27) fog nálunk zenélni, a Dürer kertben. Az énekesnővel az új albumról, a jövőbeli tervekről beszélgettünk. Még a tökéletes Skye|Ross album titkát is elárulta.
GANG: Most ősszel rengeteg koncertetek van. A Közép-Kelet európai városokban rendezett turnétok után (mint Zágráb, Budapest és Kassa) Ausztráliában és Új-Zélandon fogtok játszani. A turnék alkalmával van időtök egy kis városnézésre is, vagy kizárólag a munkára koncentráltok?
Skye Edwards: Néha van időnk a városnézésre is. Mostanság turnéztunk Franciaországban és volt egy szabadnapunk Rouen-ben. Körbenéztünk a városban és a gyönyörű katedrálisokat is megnéztük. Csodálatosak voltak!
Mi a dalaitok mögöttes jelentése? Van valamilyen ars poeticaja a számoknak, amivel üzenni szeretnétek a hallgatóitoknak?
Skye: A hallgatóink többféle képen értelmezhetik a dalokat, de mindenekfelett a Skye|Ross album üzenete a hála. Hálásnak lenni az életünk során történő jó dolgokért – az egészségünkért, a családunkért és a barátainkért stb.
A dalaitokban ott van a lélek és a sokoldalúság. Az albumot hallgatva olyan érzésem támad, mintha egy utazáson lennék. Mi a legjobb közeg számotokra a dalíráshoz?
Skye: Ötlet egy dalhoz rengeteg féle képen jöhet, például miközben vezetek, vagy amikor a barátaimmal vacsorázok, de néha álmomban talál rám.
Mi a tökéletes recept egy Skye|Ross albumhoz?
Skye: Recept: Végy egy tehetséges gitárost/producert. Adj hozzá egy szintén tehetséges énekes-dalszerzőt. Keverd össze őket. Párold őket egy kicsit. Tálald, míg meleg!
A ’Light Of Gold’ című számotok rendkívül tiszta és kellemes, akárcsak a hozzá készült videó. Élveztétek a forgatást Horvátországban? Mi a dal és a videó története?
Skye: Amikor láttuk a horvátországi fellépésünk helyszínét, arra gondoltunk, hogy ez egy jó lehetőség lenne a videó klip forgatásához is. A rendező, Tom Meriolion ötlete volt, hogy jelenítsünk meg egy fiatal szerelmes párt. Kiraktunk egy üzenetet a közösségi médiai felületeinkre, azzal a céllal, hogy találjunk egy párt, akik szívesen szerepelnének a videóban. Megtiszteltetés volt Horvátországban játszani és elbűvölő volt az a gyengéd román, amit Tom megjelenített a felvételen.

Meg kell kérdeznem a kíváncsiságom miatt…. melyik a kedvenc Morcheeba vagy Skye|Ross videód, illetve számod?
Skye: A Light Of Gold a kedvencem. Kifejezetten szeretem, hogy Tom Merilion képes volt megörökíteni a horvátországi koncertünk egy részét az összes ottani rajongónkkal együtt.
Végezetül, mi a következő a Skye|Ross életében? Mire számíthatunk 2017-ben?
Skye: Új számokat fogunk írni és egy új albumon fogunk dolgozni. Alig várjuk, hogy még több koncertet adhassunk világszerte, melyeken a klasszikus Morcheeba repertoáron kívül új Skye|Ross dalokat is játszunk majd.

Skye|Ross- Interjúsarok

Category: INTERJÚSAROK
0
871 views

Join the discussion

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.