Zion Refresh

Mostantól, az interjúsarokkal havi szinten jelentkezünk, de ígérjük, nagyon izgalmas, és érdekes témákról fogunk a zenekarokkal beszélgetni. Az e havi beszélgető partnerünk, Jakab Tomi volt a Zion Refresh (és a The Orange Sofa) frontembere akivel a zenekarról, és az új klipjükről, és a további terveikről beszélgettünk.

GANG: Meséljetek egy kicsit a zenekarról? Hogyan dőlt el, hogy belőletek egy zenekar lesz?

Tomi: Már a kezdetektől fogva zenekari felállásban terveztünk. Az első klipjeinkkel ellentétben az újabb videókban egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az élő zenészeink és a színpadképünk bemutatására is, a tavalyi debütáló koncertünkön is nagyzenekaros felállásban mutatkoztunk be. A közönségünk igényli szerencsére, hogy minőségi megszólalásunk legyen, így a koncerteken egyszerre 7 szív dobban a színpadon. Kivéve, ha csak DJ settel nyomulunk, mert akkor csak 3, de ez a ritkább eset eddig.

Júniusban megjelent az új klipetek a Menedék, ami már 30,000 megtekintésnél jár. Van háttér sztorija a klipnek? Mik a visszajelzések?

Ami a dalt illeti igyekeztünk őszintén szólni az összetartozásról és az egymáshoz való ragaszkodás érzéséről. A klip képi anyaga a tavaszi koncertjeinken lett felvéve roadmovie jelleggel, ahol szintén a legőszintébb, legspontánabb énünket szerettük volna mutatni. Annak, hogy a dal rövid időn belül a legnézettebb videónk lett, nagyon örülünk.

Milyen terveitek vannak az évre?

Új dallal és klippel jövünk ősszel, aminek a munkálatai már folynak. A dal hasonló stílusú lesz, mint az utolsó 2 szerzeményünk, a Menedék és a Nem hagyom. Elektronikusabb, popposabb vonalt fogja erősíteni egy kis progresszióval ötvözve. Pályáztunk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Program alkollégiumának az induló zenekarokat támogató pályázatán, amitől nagyon sokat remélünk az idei terveink megvalósítását tekintve, de ha nem jön össze, akkor sem búslakodunk, megvan a B tervünk is! De ami biztos: új dalok és klippek várhatóak lesznek, melyet egy EP-ben fogunk össze, mely elérhető lesz minden zenei stream szolgáltató kínálatában és természetesen Youtube-on is. Fizikai lemez kiadásának sorsa az említett pályázaton áll, vagy bukik.

Mi volt az eddigi karrieretek során, a legmeghatározóbb fellépés?

Ami a zenekarhoz kapcsolódik az a tavalyi debütáló koncertünk a Campus Fesztivál Hall színpadán volt, ahova a 18:00 órás műsorsáv ellenére nagyon sokan eljöttek és nagyon jó beköszönésnek éreztük a debütáló koncertet. Ami nem a Zion Refresh-hez köthető, egyszer vokálozhattam a PG csoport zenekarban a debreceni virág karneválon, ahol több ezer ember előtt énekeltem, mellbevágó élmény volt.

Fotó: RecPlay

Melyik számotokra vagytok a legbüszkébbek. És miért?

Én mindig az aktuális újdonságra. Dalról-dalra igyekszünk fejlődni és újabbnál újabb színeket megmutatni magunkból mint szövegek tekintetében, mint zeneileg. Így jelenleg a Menedékre!

Mi volt a legdurvább rajongói sztoritok?

Még nincsenek rajongóink, inkább csak interaktív követőink! 🙂 Ha valaki leszólít minket az utcán, hogy kedveli a zenénket nagyon király érzés, de őket sem nevezném rajongóknak, csupán érdeklődnek a zenei munkásságunk iránt, esetleg megmozgattunk bennük valamit. Na jó azért nem volt szar érzés egyszer látni egy lányt, akinek a Nem nőttem fel volt a csengő hangja. 😀

Hol találkozhatunk veletek legközelebb?

Legközelebb október 7-én játszunk a Punnany Massif előtt Esztergomban a Borhíd Fesztiválon. Reméljük, hogy nagyon sok ismerős és ismeretlen arccal fogunk találkozni.

+1 Valami üzenet a rajongóknak?

Kövessetek minket, mert sok újdonság várható a közeljövőben!

Facebook:

https://www.facebook.com/zionrefresh/?fref=ts

Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCejul5Xad2sWmnoJtFSI1aw

Interjúsarok – Zion Refresh

Category: DIVATVILÁGINTERJÚSAROK
0
780 views

Join the discussion

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.